SoftBalance könyvelő program - ha már elege van a kezelhetetlen, átláthatatlan könyvelő programokból!

* Neves, több milliárd Ft forgalmú cégek sok éve kedvelt, elismert kettős könyvelő szoftvere *

A SoftBalance könyvelő szoftver (NAV-tól számla átvétel, bank beolvasás, házipénztár, tárgyi eszköz kezelés, deviza kezelés, pénzügyi levelezések, másodlagos könyvelés...) sokéves könyvelési gyakorlat alapján fejlesztett Windows-os hálózatos vagy egy gépes telepítésű kettős könyvelő program. Igény szerint speciális továbbfejlesztéssel (pl. adatátvételek) vagy akár kezdő könyvelők könyvelési betanításával is.

Automatikus könyvelés NAV számla átvétellel (számla import NAV), kapcsolódás a NAV Online Számla rendszerhez, könyvelés felajánlott (de módosít ható) főkönyvi számok szerint.

Ingyenes távoli telepítés, ingyenes betanítás, akár - több alkalmas is a Softeverest Bt. telefon költségén, a későbbiekben is ingyenes segítéssel.

 


 • beépített házipénztár (többféle, választható pénztárkezelés), valutapénztár,

 • beépített tárgyi eszköz kezelés a könyvelt, aktiválásra váró tételekből indítva,

 • devizás folyószámla vezetés, árfolyamdifferencia számítás és könyvelés (FIFO-s is),

 • napi MNB árfolyamok automatikus betöltése (interneten keresztül) és kezelése a könyvelések során,

 • automatikus 65-ös ÁFA kód kiadás a számlák könyvelésekor,

 • adószám ellenőrzés (a partner karbantartás során a NAV Online Rendszerből az adószám 1-8 karaktere alapján) kiírásra kerül a vevő/szállító neve és címe),

 • számla import NAV-tól, a NAV Online Számla rendszerből és automatizált könyvelés (a szállítói és a vevői számlákra is, kp-s esetben házipénztárra is),

 • alábontásra könyvelés lehetősége (pl. üzemanyag ktg. járművenként, árbevétel boltonként, stb.),

 • 65M tételes ÁFA bevallás feladás (65A bevallás feladással együtt), sok éve használják!,

 • számviteli és ÁFA szerinti teljesítési dátumok kezelése - hónapok és évek közötti megfelelő ÁFA kezelés, minimális elhatárolás könyveléssel.

 • fordított ÁFA VTSZ-es és mennyiségi kezelése 65-ös feladással,

 • pénzforgalmi ÁFA kezelés (az ÁFA a kifizetések arányában kerül a bevallásba),

 • kiemelt bank-könyvelési funkciók sok nyitott számlás esetre is - egy banki naplószámon egy partnernek akár 250 számlája (vevő, szállító, túlfizetés, stb.) is kezelhető egyszerre,

 • bank beolvasása terminálos rendszerből (jelenleg OTP ELECTRA import, KHB import és OTP Direkt csv import, de bármely bank anyagához rövid időn belül kifejlesztjük a funkciót), a szállítói / vevői számlák nagy pontosságú felismerésével, automatikus számlakifizetés és egyéb banki mozgások automatizált könyvelésével. A módszerrel a bank 90-95%-ban (akár több száz tétel) 1-2 gombnyomásra csoportosan könyvelhető. A szoftver a vevő-szállító közti többszámlás kompenzációkat is automatikusan felismeri és könyveli.

 • kompenzálások akár több cég között is (kb. 250 számla kompenzálható egy könyveléssel),

 • paraméteres lekérdezés, keresés megjegyzés- és számlaszám részletre, ellenőrző futtatások (pl. alap - ÁFA),

 • pénzügyi funkciók - korosító lista, fizetési felszólítás a gyors pénzbeszedéshez, egyenlegközlő,

 • automatikus nyitási funkciók (pl. a folyószámlák külön is nyithatók akár január elején),

 • főkönyvi szám választás NÉLKÜLI gyors könyvelés az azonos módon könyvelendő számlákra, akár 5 -7 számla könyvelése percenként,

 • egér nélküli rendkívül gyors könyvelés, kiváló és könnyű javítási, módosítási lehetőségek,

 • bizonylat "klónozás" - pl. a havi azonos bérkönyvelés egyszerüsítésére,

 • évi 100.000-res könyvelési tételszámok kezelése cégenként,

 • másodlagos könyvelés - opcionális,

 • MS SQL-Server használat - biztonságos adattárolás.


Kezelje pénzügyeit a naprakészen vezetett könyvelő programjából, utaljon a könyveléséből, csak egy nyilvántartást vezessen!

 • banki adatátadás (szállítói számlák utalásra adása a könyvelő programból - többféle bank felé),

 • bank beolvasás terminálos rendszerből (bank importálás, bank könyvelés),

 • számla import NAV Online Számla rendszerből nagyrészt automatizált könyveléssel, a kp-s tételek házipénztárra és külön pénztár naplóra könyvelhetők, 

 • számlaadatok átvétele könyvelésre, - pl. Szamlazz.HU szoftverből számla átvétel,

 • pénztárgépes árbevétel kezelése automatikus házipénztár vezetéssel és azonnali könyveléssel,

 • saját SZÁMLÁZÓ szoftver - SB_SZÁMLA - azonnali könyveléssel, NAV feladással,

 • saját LIKVIDÁCIÓS rendszerrel összekapcsolható (számlaátvétel)) a könyvelő program.


NAV számlaátvétel, bank könyvelés, folyószámla, főkönyvi kivonat


Logikus, átlátható könyvelő szoftver felépítés, akasztófás könyvelési tétel megmutatás a könyvelések során és a lekérdezéseknél, könnyű javítási lehetőségek. Hálózatos könyvelő program telepítés esetén akár 2 --- 20 .. db számítógéppel is lehet dolgozni egy könyvelési környezetben, egy cég vagy sok cég könyvelésében, egyidőben több munkahelyről - probléma nélkül.

Az SB-Számla számlázó szoftverünk által kiállított számlák azonnal lekönyvelődnek a SoftBalance könyvelő programunkba és a számlázó szoftverünk a NAV Online adatszolgáltatási kötelezettségnek is eleget tesz, 2018.07.01-től az ÁFA értékhatáros számlák azonnal, automatikusan továbbítódnak a NAV-hoz. Számlázó szoftverünkkel Ön akár korlátlan cég nevében számlázhat (ÖNSZÁMLÁZÁS, MEGBÍZOTT SZÁMLAKIBOCSÁTÁS). Új árakkal!

Aktuális 2020.07.01-től  - 65M tételes ÁFA bevallás július 1 - letölthető, ÁNYK-ba betölthető 2020.07.havi fájlokkal  »

A könyvelő szoftver 65M feladása a legnagyobb cégeinknél 2020.07. hónaptól soktételes környezetben is nagy segítség (pl. Szilvási és Társa Kft. kb. 380 szállító, mintegy 1.500 számla/hó, több oldalas feladásokkal, meglehetősen sok korrekciós tétellel). 

Vállaljuk: ÁNYK-ba beolvasható 65M tételes ÁFA bevallás elkészítését saját szoftverrel EXCEL (csv) input alapján - részletesen ITT:

 

Készítette

Softeverest Számítástechnikai Bt.
2000 Szentendre, Fehérvíz utca 24.
1082 Budapest, Futó u. 8. 
Tel.: (+36) 309-340-665 - Földvári Ferenc
Email: everest091@gmail.com

NAV számla import és gyors, automatizált könyvelés (2021-es NAV Online 3.0-ás verzióhoz kapcsolódással). Könyvelés NAV számla beolvasással - kp-s esetben házipénztár kezeléssel is. (kiegészítő funkció, nem kötelező megvásárolni)

A NAV Online Számla rendszerből dátumtartományra történik a számlák XML-es adatátvétele, bizonylatonként 2-3 másodperc alatt (akár több napi számlamennyiség egy gombnyomásra). A beolvasott számlákat a szoftver a szállítók/vevők legutolsó könyvelt bizonylata alapján ellátja a nettó értékhez javasolt főkönyvi számmal és megjegyzéssel, amelyek könyvelés előtt (is) módosíthatók, ha ez szükséges. Sok számla esetén szűrés: partnerra és/vagy számlaszám részletre. Az ÁFA és a bruttó érték főkönyvi számait és az irányokat a könyvelő program automatikusan adja. A könyvelés ezek után többnyire csak egy gombnyomás. A nettó érték több főkönyvi szám közötti megosztására is van lehetőség. A könyvelés történhet átutalás számlaként vagy a kiválasztott pénztárra is a házipénztár kezelésével. Legfőbb referencia: Szilvási és Társai Kft. (Reál üzletek - Kecskemét) napi kb. 70 szállítói számla kezelése NAV számla átvétellel - Schmiedt Erika 76/481-707.  2020. novembere óta MINDEN számla hiánytalanul átjön a NAV-tól, amit a szállítók beküldtek oda, de a vevői számlák átvételére is használható!

Bank beolvasás, bank automatikus könyvelése (kiegészítő funkció, nem kötelező megvásárolni)

Bank beolvasás a könyvelésbe pl. OTP Electra rendszerből, KHB terminálos szoftverből, OTP Direkt csv-ből (bank könyvelése) stb. A szállítók és a vevők, valamint azok számláinak beazonosítása speciális módszerrel jelentős arányban (akár 90 - 95%-ban) automatikusan történik. Az adók, valamint pl. a nettó bérek név szerinti utalásának a könyvelését, a megfelelő főkönyvi számok hozzárendelését is automatikusan végzi a szoftver. Az automatikusan meg nem talált partner és számla(k) banki borderó sorhoz rendelése a banki beolvasó felületről - a funkcióból való kilépés nélkül - biztosított. A szoftver automatikusan kezeli a szállítói/vevői számla kompenzációk banki könyvelését is. A könyvelő szoftverbe beépített funkció minimális kézi kiegészítéssel alkalmas a napi banki mozgások teljeskörű és nagyon gyors lekezelésére. A bank beolvasási funkció automatikus számlabeazonosítása abban az esetben különösen hatékony, ha a szállítói számlákra a szoftver banki utalás előkészítési modulja (lásd ITT)  is használatbavételre kerül.

Banki utalás előkészítés  (kiegészítő funkció, nem kötelező megvásárolni)

Csoportos banki átutalás összeállítás és a szállítói számlák utalás adatátadása banki terminál rendszerek részére (6 féle banki adatfeladás: pl. OTP Electra terminál, Raiffeisen Express terminál, ERSTE Electra terminál, Budapest Bank internetes utalórendszere, KHB Electra terminál, Takarékbank terminál részére (számla utalás támogatás).

Nem kell külön pénzügyi nyilvántartást vezetni, nem kell az utaló rendszerbe is külön rögzíteni az utalásra váró számlákat, végezze ezt a feladatot egyszerűen, gyorsan a könyveléséből! A könyvelő szoftverbe a banki utalások beolvashatók, a bank jelentős része 1-2 gombnyomásra könyvelhető.

Ezt a banki számlautalási funkciót és a másnapi banki beolvasást sok éve használják több, jelentős kiskereskedelmi üzlethálózat központi könyvelésénél. A könyvelő program tárgyi funkciója jelentősen megkönnyíti a szállítói számlák utalásával kapcsolatos ügyvitelt és banki adatok könyvelését.

Házipénztár (Időszaki pénztárjelentés)

Egy cégen belül sok házipénztár (HUF-os és valutapénztár) vezethető akár 1 pénztárbizonylat max. 8 alapbizonylat rendszerben. A valutapénztár FIFO módszerrel is kezelheti az árfolyamokat. A könyvelő szoftver mutatja a napi és a havi pénzkészleteket. A pénztárnaplós könyvelési módszer is elkészíti a hátterben az Időszaki pénztárjelentést. A kp-s számlák könyvelése szállító cégekhez köthetők, így a 65M feladás adószám-kezelése kp-s esetben is megoldott.

Tárgyi eszköz kezelés (opcionális funkció, nem kötelező megvásárolni)

Az eszköz kezelés a 16-os számlaosztályra könyvelt számlák aktiválásával indul. A könyvelő szoftver kezeli a maradvány értéket, a ráaktiválást és pl. a fejlesztési tartalékot is. Az eszköz akár egységhez is rendelhető. Az aktiválás, ÉCS-számítás, eszköz értékesítés, eszköz kivezetés során azonnal vegyes könyvelések történnek. A befektetési tükör is lekérdezhető. Beépített egyeztetés van a könyvelés és az eszköz nyilvántartás között.

Főkönyvi kivonat

A 6 oszlopos (nyitó adatokkal) főkönyvi kivonat mutatja az eredményességet, valamint az 1., 1-2 poz. főkönyvi szám összesítést. Az egyes főkönyvi számok havi bontásban is láthatók itt. Akár napi főkönyvi kivonat is kérhető a könyvelő programból. Alábontásra könyvelés esetén (pl. üzemanyag költség gépkocsinként, árbevétel telephelyenként, 1-es számlaosztály bruttó és ÉCS eszközönként, stb.) az alábontás részösszegei, kartonjai is lekérdezhetők.

LEGFŐBB PROFILUNK, ERŐSSÉGÜNK:

EGY JÓL KIFEJLESZTETT, SOKAT TUDÓ KÖNYVELŐ SZOFTVER, AMELYHEZ IGÉNY SZERINT BÁRMILYEN EGYÉB ÜGYVITELI FELADATOT HOZZÁ FEJLESZTÜNK, HOZZÁ KAPCSOLUNK

Ön akkor is jó helyen jár, ha speciális könyvelő szoftvert keres! Mi akár igényei szerint át is írjuk, továbbfejlesztjük alap könyvelő szoftverünket. Hosszú távú külsős szoftverfejlesztést is vállalunk!

KISKERESKEDELMI KÖNYVELŐ PROGRAM SPECIALITÁSOK megtekintéséhez KATTINTSON IDE

Kiskereskedelmi könyvelő program referenciák:

 • G'ROBY Kft-k Budapest (11 éve),

 • Szil-Coop Reál üzletek Kecskemét (3 éve)

 • + DICK Kft -  CBA üzletek - Kiskunlacháza (11 éve),

 • COOP Piliscsoport üzletek - Tát, Pilisjászfalu (20 éve)

Számla beolvasás a könyvelő programba, banki utalás a könyvelésből, másnapi banki utalási adatok átvétele, automatizált könyvelése, stb. Éves több százezer könyvelési tétel / cég kezelése a könyvelő programban!

Külön díj nélkül munkaidő után is és hét végén is azonnal segítünk, ha kérdése van a könyvelő programmal kapcsolatban!

VIDEÓ a könyvelő szoftverről, az egér nélküli könyvelésről, a 65 ÁFA bevallás kódjainak használatáról: http://www.youtube.com/watch?v=8uy02deNy7M

Négy integrált program egy környezetben (kettős könyvelő szoftver, házipénztár, tárgyi eszköz nyilvántartás, pénzügyi szoftver). Az egyéb könyvelő programok esetében Önnek több szoftvert kell megvásárolnia és azok összekapcsolása (feladások) is nehézkes! A SoftBalance könyvelő szoftver a fenti program funkciókat egyben tartalmazza, a hálózatos kialakítás miatt különböző irodákban közös rendszerben használhatja!

 

Legfőbb partnereink a könyvelő programra (adatátvételekkel) és a számlázó szoftverre:

 • G'Roby Kft-k (élelmiszer üzletek és Budapest elsőként létesült online szupermarket cége, banki utalás a könyvelésből, K&H bank könyvelése adatátvétellel (banki file könyvelése), szállítói - és vevői számla átvételek Számlázz.hu átvétel, pénztárgépes árbevétel könyvelés támogatása)  - 2009 óta,

 • CTRL-Könyvelőiroda Kft. (Coop üzletek + dohányboltok könyvelése - banki utalás a könyvelésből, pénztárgépes árbevétel egyszerűsített kezelése, NAV Online számlázó azonnali könyveléssel, számla likvidáció) - 20 éve,

 • Szil-Coop - Reál üzletek (utalás a könyvelésből, OTP banki adatok átvétele (banki file könyvelése), pénztárgépes árbevétel könyvelés támogatása, NAV Online számlázó azonnali könyveléssel, Számlázz.hu számla átvétel, NAV Online Számla rendszerből számla átvétel és könyvelés - számla import NAV, NAV számla lekérdezés könyvelésre) - 3 éve,

 • AKG - Alternatív Közgazdasági Gimnázium (többszintű könyvelés - költséghely, költségviselő, munkaszám) - 7 éve,

 • K'orbital Kft. másodlagos mezőgazdasági könyvelés + speciális mezőgazdasági ügyvitel, analitikák vezetése EU-s jelentésekkel, tesztüzemi adatgyűjtés kezelés kb. 400 üzemre, feladással az AKI (Agrárgazdasági Kutató Intézet) Tea-2 rendszerébe. - mezőgazdasági könyvelő program - 8 éve,

 • Kaluterm Kft. (mezőgazdasági könyvelés, másodlagos + SB_Számla számlázó szofter - NAV Online adatkapcsolattal), - 4 éve

 • INERTTT Kft. (számlázás mérlegjegyek alapján, azonnali könyveléssel) a Market Építő Zrt. leányvállalata - 10 éve,

 • Dor-Jo-Ker Kft - Dorog (10 közért könyvelése) - 4 éve

 • +DICK Kft. Kiskunlacháza (kb. 10 CBA üzlet könyvelése, OTP banki utalás a könyvelésből, banki adatok átvétele) - 10 éve,  stb. 

 • Galgamenti Víziközmű Kft. (másodlagos könyvelés)

- "Nagyon szeretünk könyvelni a NAV számla import alapján. Gyors, és nagyon megkönnyíti a munkánkat". Schmiedt Erika (76-481-707) - Szil-Coop, Reál üzletek - Kecskemét.

- "Imádom a könyvelő programjukat! Bárcsak a SOTE-n is ilyen könyvelő szoftverrel dolgozhattunk volna!" (2021.11.08) Szikiné - Budapest.  2014. óta használja több cég könyvelésére.

- "Egyébként nagyon jól működik a NAV-os számlabeolvasó rendszer!" (2022.03.21) Fülöp-Markót Szilvia - Global Recycling Hungary Kft.- Érsekcsanád.

- "Sok időt takaríthattunk volna meg, ha a SoftBalance könyvelő szoftver tanulmányozásával kezdjük az új könyvelő programunk kiválasztását! (2017.12.04) A napi könyvelési munkára kiváló minden funkciója. Nagyon gyorsan haladok vele, mert nem kell az egeret használnom, minden ENTERRE működik". (2020.01.30) - Dor-Jo-Ker Kft. Dorog -- 10 kisker üzlet könyvelése.

- "A SoftBalance könyvelő program számlaátvételei nélkül szinte lehetetlen lenne feldolgoznunk cégeink rengeteg bejövő és kimenő számláit. A könyvelő szoftverből indított banki szállítói utalás előkészítés (másnapi könyvelésbe beolvasással) és a pénztárgépes árbervétel automatikus könyvelése is nagy segítség." - Popov Krisztina főkönyvelő - G'Roby Kft-k. -5-6 bolt és az online élelmiszer webshop könyvelésére, adatátvételeire 2009 óta.

- "Már 7. éve használom a SoftBalance könyvelő szoftvert és nagyon elégedett vagyok vele. Könnyű kezelni és módosítani az adatokat, gyorsan tudok vele haladni a napi munkában és már jó pár NAV-os ellenőrzésen is - gond nélkül - túl vagyok vele. Ennyi idő után is jó vételnek tartom és ajánlom a könyvelőknek! Az új NAV számla átvétel szerinti könyvelés funkciót több cégre is használom, nagyon hasznos és hihetetlenül megkönnyíti a munkámat, azóta a számlakönyvelési munka 10%-ra csökkent!" - Császár Erzsébet - Érd. (Könyvelő program NAV számlaátvétellel).

- "Köszönöm! Szeretném elmondani, így áfa bevallás napján, nagyon örülök, hogy az Önök könyvelő programjával dolgozhatok." Schmiedt Erika - Szil-Coop, Reál üzletek - Kecskemét - (2018.04.20) könyvelés, tárgyi eszköz kezelés, 65M tételes ÁFA bevallás, banki utalás a könyvelésből, bank automatikus könyvelése, pénztárgépes árbevétel könyvelésének számítógépes támogatása, NAV számla átvétel és könyvelés a NAV Online Számla rendszerből, számlázó szoftver automatikus könyveléssel, NAV-os kapcsolattal, stb./

- “Mi nem szeretnénk a Kulcs-Soft könyvelő programját használni! Az Önök könyvelő programját szeretjük és ezzel szeretnénk dolgozni az új  megbízónk telephelyén is, nem csak a saját könyvelő irodánkban.“ f-controll könyvelő iroda, Gödöllő http://fcontroll.hu/

- "Nagyon gyorsan tudunk haladni a könyveléssel még 6-7-es másodlagos módszerrel is." - Szín Mónika Kaluterm Kft - 2017.03.02.

- "Sok könyvelő szoftverrel dolgoztam már, de a SoftBalance a kedvenc könyvelő programom. Klaviatúráról (egér nélkül) tudom használni és egyértelműek a lekérdezései, nem kell kézzel számolgatnom az összesítendő főkönyvi számok forgalmát és a könyvelő szoftver beépített tárgyi eszköz kezelését is nagyon szeretem." - Solymosi Melinda - Pomáz - (2017.03.hó) . Kb. 3 évig a PILIS- COOP boltok könyvelésénél használta, majd 5 év óta saját könyvelési cégében is a SoftBalance könyvelő szoftvert használja. 2021. évtől a szentendrei Puscho Kft-t is a könyvelő programunkkal könyveli(k) több gépes, hálózatos módon

- "Ha semmi más nem tetszene a könyvelő szoftverben, csak az alkalmazott bank-könyvelési módszer (egy adott partner akárhány darab számlájának egy naplószámon való kifizetés-rögzítése, kompenzáció kezelése, akár vevő, akár szállító a partner), már emiatt az egy dolog miatt is elkezdtük volna használni a SoftBalance könyvelő szoftvert!" f-controll könyvelő iroda, Gödöllő

- "Ez a könyvelő szoftver sokkal jobb, mint a Kulcs-Soft könyvelő programja, pedig még csak fél órája nézem!" Erdős Marietta, Kőszeg Fúvószenekaráért Alapítvány - 2017.08.hó - alapítvány könyvelése.

- "Nagyon tanulságos volt a részletes könyvelő szoftver bemutató. Sok olyan hasznos plusz funkciót láttam, amelyeket hiába kértem az eddig használt könyvelő szoftverünk fejlesztőitől, nem írták meg részünkre, sőt olyanokat is, melyekre én sem gondoltam. Ráadásul eddig nem is tudtunk igazán hálózatban könyvelni, mert különféle hibák álltak elő - az eddigi drága, hálózatosnak mondott szoftveremben." P&H Conto Kft - Kelemenné Nádas Hajnalka - Nyíregyháza.SoftBalance - az átlátható könyvelő program

A legtöbb partnerünk főbb véleményei között ez az első, amivel jellemzik könyvelő szoftverünket, de a bemutatóink során is ez az első benyomás, amely pár perces ismerkedés után kialakul a leendő felhasználóinkban. Ez kiemelten fontos tulajdonság egy könyvelő szoftver számára, hiszen nálunk könnyen, vizuálisan követhető, ellenőrizhető egy-egy tétel tárolása, hogy kétség se férhessen ahhoz, hogy esetleg valamit rosszul könyveltünk.

Vállaljuk: bármilyen ügyviteli terület egyedi számítógépes korszerűsítését, a könyvelő szoftver kiegészítését, pl. banki utalások a könyvelésből, tömeges vevői és szállítói számlák átvétele, bank beolvasása, számla likvidáció és automatikus számla könyvelés, mezőgazdasági állat- és növénykészlet kezelése, feladás a másodlagos könyvelést is biztosító könyvelő szoftver részére, kapcsolódás hídmérleg szoftverhez számla kiállítással, automatikus könyveléssel, stb. Vettünk, veszünk át a könyvelő programhoz számla adatokat többek között az SAP rendszeréből, a SZAMLAZZ.HU szoftverből, a LAUREL, ZEBRASOFT, Logbord, G-Roby kereskedelmi rendszereitől, a NEXON bér szoftveréből, 6-féle bankhoz kapcsolódunk utalás-átadás és banki adatok beolvasásához és pl. többször vettünk át komplett könyvelési adatokat is más cég könyvelő szoftveréből.

Könyvelő szoftverünket használva garantáltan rendben lesznek a folyószámlái, a könyvelő program pénzügyi funkciói segítik a kintlevőségek beszedését!

Óradíj és telefonköltség nélküli ügyfélszolgálat távoli számítógép eléréssel - munkaidőn kívül is, hétvégén is!

A könyvelő program telepítésében és megismerésében (betanítás) is ingyenesen segítünk. A telepítést bízza ránk, ezzel Önnek semmi dolga nem lesz. A könyvelő szoftver funkcióit is ingyenesen bemutatjuk.

Kb. 10 év óta könyveltünk már mi is a saját DOS-os könyvelő szoftverünkkel. Nagyon jól használható volt ez a könyvelő program is, sok nagy bizonylatszámú cég alkalmazta, de már nem akartuk fejleszteni, új vevőknek értékesíteni. Már át szerettünk volna térni a windows-os világra, ahol jóval nagyobb az adatbiztonság, szebbek a képernyők - hiszen nem mindegy, hogy mit nézünk egész munkaidő alatt - , a korszerű nyomtatók használata is jobban támogatott és pl. a lekérdezések azonnal exportálhatók a könyvelő programból pdf-be, Excel-be.

Az új könyvelő szoftver fejlesztése előtt szétnéztünk a hazai könyvelő szoftver piacon, hogy mi a kínálat és van-e értelme egy új könyvelő program kifejlesztésének. Letöltöttünk 12-15 könyvelő program változatot és próbáltunk volna velük dolgozni! Elvárásunk volt, hogy a könyvelő program könnyen kezelhető legyen, gyorsan lehessen vele könyvelni, mert mi főként szoftvert fejlesztünk és csak kevés időnk van a könyvelésre. Napokig kisérletezgettünk több könyvelő szoftver használatával és nagyon rossz tapasztalatokat szereztünk!

Nemcsak az volt a baj, hogy egérkezeléssel és így csak nagyon lassan lehetett ezekkel a könyvelő programokkal dolgozni, de legtöbbször nem tudtuk, hogy mi történt az adatainkkal, átláthatatlan, logikátlan volt mindaz, amit láttunk, amit kipróbáltunk. A képernyők általában tele voltak színes gombokkal, némelyikben még grafika is volt (könyvelő programban ugyan minek???), csak éppen kezelhetetlenek voltak azok számára, akik kissé nagyobb céget könyvelnek! Ezek után semmi kétségünk nem maradt afelől, hogy ki kell fejlesztenünk a SoftBalance könyvelő szoftvert, s azóta már egyre több  könyvelő irodában, nagyforgalmú cégeknél, egyéni vállalkozónal, alapítványnál (alapítvány könyvelése) használják a munkaidő csökkentő könyvelő programjainkat.

A kettős könyvelő program egy környezetben biztosítja 1 vagy több cég 1 vagy több évének egyidejű könyvelését a cégek házipénztárainak , tárgyi eszköz nyilvántartásainak kezelését, illetve a rögzített, könyvelt adatok megtekintését. A könyvelő szoftver kiemelten támogatja - az opcióként megvásárolható - másodlagos könyvelés funkciót, a 6-7 számlaosztály használatát.

A könyvelő program bármely könyvelési, bérmunkában végzett többcéges könyvelési terület ügyvitelét képes ellátni. A könyvelő szoftvert a könyvelő irodákon kívül ajánljuk olyan felhasználóknak is, ahol rendkívül sok a feldolgozásra váró bizonylat és ahol a kötelező adatszolgáltatásokon kívül a könyvelő program lekérdezéseinek segítségével a cégek gazdasági folyamatait is elemezni szeretnék A könyvelő program támogatja a pénzügyi munkát is a fizetési felszólítás és az egyenlegközlő listák segítségével.

A könyvelési program lehetőséget biztosít a pénztári tételek azonnali könyvelhetőségére is, de az időszakos -pl. egy hetes, egy havi - pénztári tétel mennyiség utólagos könyvelését is biztosítja.

Könnyen kezelhető a könyvelő program fő modulja a tárgyi eszköz nyilvántartás (tárgyi eszköz aktiválás, ráaktiválás könyvelése, értékcsökkenés könyvelése - számviteli tv. és TAO szerinti -, eszköz értékesítés, selejtezés automatikus könyvelésével. Várható ÉCS megállapítása, fejlesztési tartalák kezelése, eszköz karton, leltár lista, éves értékcsökkenési listák, befektetési tükör, stb. Az eszközök egységhez is rendelhetők. Az eszköz oldalról történő műveletek automatikusan vegyes könyvelésre is kerülnek. A két szoftverrész között tételes ellenőrző futtatás is indítható.

A könyvelő program (főkönyvi könyvelés) kiemelten támogatja a másodlagos könyvelés (6-7 számlaosztály kezelése) lehetőségét, amely pl. a mezőgazdasági könyvelést, víziközművek könyvelését segíti.

A könyvelő szoftver használatakor a főkönyvi számokhoz úgynevezett alábontást alkalmazhat, mely a főkönyvi szám alatt további azonnali összesítést biztosít (pl. munkaszámos könyvelés, üzemanyag költség járművenként, költségek telephelyenként, stb.). Alábontásos könyvelés esetén egy-egy főkönyvi szám "akárhány" alábontásra is szétosztható. Az alábontások használatakor az azokra könyvelt értékek főkönyvi számonként összesítve és tételesen is lekérdezhetők (pl. egy telephelyen milyen költség-féleségek merültek fel).

A könyvelő program leggyakoribb adatrögzítései gyors, egérkezelés nélküli könyvelést tesznek lehetővé. Ezzel a módszerrel, a számlarögzítési paraméterek használatával és azzal, hogy könyvelés közben szinte nem is kell foglalkozni a könyvelési irányok megadásával, a rögzítési idő minimálisra csökken.

A kettős könyvelési program maximálisan támogatja a könyvelt adatok módosíthatóságát (biz. szám, dátumok, fők. szám, irány, érték, megyjegyzés, szállító/vevő, ÁFA kulcs, stb.), törölhetőségét.

A SoftBalance könyvelő program minden könyvelési tárolás előtt az akasztófás könyvelés módszerével megmutatja a teljes kontírozást és ÁFA-s könyvelés esetén az 65-ös bevallási sorokhoz való kapcsolódást is.

A kettős könyvelő program segítségével automatikusan elkészítheti a 65A ÁFA-bevallás imp file-ját belföldi és devizás számlakörnyezetben (export könyvelés és import könyvelés) is. A 65M tételes ÁFA bevallás feladás (áfa bevallás M lap) is elkészíthető a könyvelő programmal. A 65M tételes ÁFA bevallás lekérdezésben változtatható az ÁFA értékhatár, így az előírás változások miatt nem kell könyvelő szoftvert frissíteni és a jelenlegi 0 Ft is beállítható! A könyvelő program lehetőséget biztosít a nem visszaigényelhető ÁFA-rész, pl. telefon számla 30%, (azaz a számla TELJES ÁFA tartalmának) 65M lapokon szerepeltetésére is, holott ez az éreték nem is könyvelési adat! A könyvelő szoftver kezeli a számlahivatkozást (eredeti számlaszám) és így a 65M K korrekciós lapokat is ki tudja tölteni! Az EU-s import ÁFA könyvelés és a belföldi fordított ÁFA könyvelése, a 65-ös bevalláshoz való kapcsolása teljesen automatikus. Ez nemcsak a bevallási fősorokat, hanem a részletező sorokat is kezeli (pl. egy eszköz beszerzés esetén a 66-os és a 77-es ABEV sort is kezeli). Az EU-s a 60, 61-es bevallások is támogatást kapnak.

A fordított ÁFA mennyiségi, VTSZ-es tételei is rögzíthetők, így a könyvelő szoftver a 65A fordított ÁFA-s lapjait is ki tudja tölteni.

A pénzforgalmi ÁFA-s számlák megjelölhetők a könyvelő szoftverben. Ezek ÁFA tartalma csak a számla pénzügyi rendezése után kerülhetnek az ÁFA bevallásba. Ez részfizetésenként akár több ÁFA bevallást is érinthet, a számla fizetés arányában. Az év végén ki nem fizetett pénzforgalmi ÁFA tételekre automatikus tételes nyitási funkció építettünk be.

A Devizakezelés kiemelten támogatott a könyvelő programban! Naponta interneten keresztüli automatikus MNB árfolyam átvétel. Devizában vezetett folyószámla, fordított ÁFA-s EU-s import számlák könyvelése, valutapénztár, deviza bank, azonnali árfolyam differencia számítás és könyvelés (részfizetéseknél is), év végi átértékelés könyvelés a nyitott számlákra. - A deviza számlák HUF-os bankról könyvelése (eltérő pénznemű könyvelés) is megoldott. Az árfolyam kezelés FIFO-s módszerű is lehet, azaz ekkor a kiadások árfolyama a legrégebbi - még fel nem használt - bevétel(ek) árfolyamából kerül megállapításra.

A banki bizonylatok rögzítésekor a könyvelő programban egy partnerhez egy naplószámon akár kb. 250 számlaszám is kiválasztható. A könyvelő program külön támogatja a több cég közötti kompenzáció könyvelését . Deviza számla (devizában) teljesítésekor - forintos bank vagy deviza bank esetén is - a program azonnal árfolyam-differenciát számít és könyvel.

A könyvelő szoftver pénzügyi funkciói segítségével jól követhetők a számlatartozások és az értékvesztés megállapítása (30 - 60, 61 - 90 napos, stb. korosított listák). A könyvelő szoftver segítségével elkészíthetők az egyenlegközlő levelek és a fizetési felszólítások is.

A könyvelő szoftver támogatja az eltérő időszaki könyvelést és főkönyvi kivonat készítést (pl. a könyvelési időszak ÉÉ.09.01 -- ÉÉ.08.31.).

Gyors könyvelés - HUF. A könyvelő szoftvernek ezt a funkcióját elsősorban kisker környezetben használják (CBA, COOP, G'Roby...) az áruszámlák gyors rögzítésére, de az azonosan könyvelendő vevői számlák gyors könyvelésére is használható. A könyvelés során semmiféle főkönyvi számot nem kell kiválasztani, ezáltal jóval egyszerűbb és gyorsabb az azonosan könyvelendő számlák felvitele. Itt a több ÁFA kulcsos számlák is kezelhetők. Amennyiben a nettó értéket meg szeretnénk bontani egységek (telephelyek, boltok...) között, akkor arra is van megoldás. A gyors könyvelés során - mint egyéb számlakönyvelés esetén - a 65-ös kódok (07, 66 ...) kiosztása itt is automatikusan történik (ezzel a funkcióval akár 5 -7 számla is könyvelhető percenként)..

A könyvelő program nem tartalmaz nehézkes, időszakonkénti főkönyvi feladásokat.

A banki beolvasási funkció (jelenleg OTP Electra import és KHB import, de bármely banki file-ra rövid idő alatt kifejlesztjük) a napi akár sok banki tétel gyors, csoportos könyvelését teszi lehetővé. Speciális módszerrel a szoftver nagy pontossággal rátalál a könyvelt számlák kifizetéseire, akkor is, ha egy banki borderó soron több számlát fizetnek ki vagy kompenzálnak (pl. 3 db szállítói számla és 1 vevői számla, illetve szállítói számlák és jóváírások fizetése 1 banki soron). Ezen kívül pl. az adók, a nettó bérek (stb.) beazonosítása, a megfelelő főkönyvi számok mellérendelése is automatikus. Kézi kiegészítésre csak kis százalékban van szükség. Amennyiben a könyvelő szoftverünkből végzi a csoportos banki utalás előkészítést is, a szállítói számlák beazonosítása még pontosabb, a bank beolvasása, a bank könyvelése még gyorsabb.

A könyvelő program kiegészítéseként ajánljuk az Adatkapcsolati rendszerünket nagytömegű számla átvétel könyvelésre azonnali könyveléssel (pl. számla átvétel könyvelésre kiskereskedelmi vonalkódos - pl. Laurel, Zebrasoft, stb., vagy nagykereskedelmi rendszerektől). Ezzel a könyvelő szoftver kiegészítéssel a könyvelésből különféle bankok terminálrendszere részére banki átutalás csoportos banki átutalás állítható össze és adható át, valamint a számlautalások az elektronikus banki bizonylatból automatikusan könyvelődnek is.

Bolti kiskereskedelmi áru könyvelése (bolti árukészlet könyvelési program):

Speciális, kiskereskedések (pl. élelmiszer üzletek, üzlethálózatok) részére megírt programfunkciók: a fenti Adatkapcsolati rendszer a főkönyvi számok rögzítése és egér nélküli gyors könyvelő funkció, a külön megírt speciális pénztárgépes árbevétel rögzítő és havi gyüjtéssel könyvelő, tartozás figyelés és a speciális banki bizonylat rögzítés, stb. Ezekkel a kiegészítésekkel csak néhány könyvelőre van szükség a COOP Piliscsoport központi könyvelésén, ahol évi több százezer tételt könyvelnek. A könyvelő programunk már több kiskereskedelmi központban is működik (G'Roby Kft-k, + Dick Kft. CBA, Reál - Kecskemét), ahol a csoportos banki átutalási megbízás is a könyvelő programból készül, amely csatolható több bank terminálos rendszeréhez (számlautalás támogatás).

Akik az elmúlt időszakban 10-15 egyéb könyvelő program hosszas tanulmányozása után a SoftBalance könyvelő szoftvert választották

Szilvási és Társai Kft. - Szil-Coop - Reál üzletek - Kecskemét - több kiskereskedelmi egység boltonkénti könyvelésére, a tárgyi eszközök kezelésére, banki utalás előkészítéssel a szállítói számlák banki utalásának segítésére (OTP Electra adatátadás) másnapi banki beolvasással, pénztárgépes árbevétel könyvelési támogatással, számlázó szoftver azonnali könyveléssel (számlázó és könyvelő program), 65M tételes ÁFA bevallás. NAV számla átvétel és gyors könyvelés (könyvelés NAV számla importtal). Többgépes hálózatos könyvelő program telepítéssel.

Kaluterm Kft - Cibakháza mezőgazdasági könyvelés a könyvelő program másodlagos könyvelés (6-7) módszerével, többgépes hálózatban + az azonnali könyvelésű számlázó szoftverünk használatával (számlázó és könyvelő program ), a tárgyi eszközök kezelése, 65M tételes ÁFA bevallás feladással a 100.000 Ft ÁFA tartalom feletti számlákról, a fordított ÁFA-s számlák mennyiségi, VTSZ-es kezelésével. Hálózatos, 3-4 gépes könyvelő program telepítés.

Puscho Kft - Szentendre hálózatos könyvelő szoftver telepítés, tárgyi eszköz kezeléssel, eredeti devizában vezetett folyószámla nyilvántartással, az összes 5 - 9 számlaosztály telephelyenkénti könyvelésével - havi telephelyenkénti eredménykimutatással.

Gassa Audit Kft. - Budapest könyvelőiroda több cégre, deviza kezeléssel, a tárgyi eszközök nyilvántartásával.

J.L.F. Kft. - Újlengyel - deviza folyószámlás könyvelő program és devizás számlázó szoftver a kiállított vevői számlák adatátvételével (kb. havi 1000 deviza számla) és automatikus könyvelésével. (A számlázó szoftver Szerbiában működik, txt-s számla és vevőátadás van a könyvelés részére.) Valutapénztár, deviza bank kezelése azonnali árfolyam diff. számítással és könyveléssel.

Global Recycling Hungary Kft - Érsekcsanád - több cég könyvelésére, deviza és tárgyi eszköz kezeléssel, tételes ÁFA bevallás, NAV számla import szerinti köyvelés.

Dor-Jo-Ker Kft - Dorog - több (kb. 13) kiskereskedelmi üzlet könyvelésére, sok bizonylat lekezelésével, 65M tételes ÁFA bevallás feladás a könyvelő szoftver ÁFA lekérdezéséből.

Túze Kft. .- Szomód - jelentős deviza forgalommal, eredeti devizában vezetett folyószámla nyilvántartással, automatikus MNB árfolyam kezeléssel, tárgyi eszköz nyilvántartással.

Murányi Jaguár Szervíz Kft. - Budapest.


Döntésük fő oka: a sok tételes könyvelés (több tízezer tétel / cég / év) lekezelése, a gyors könyvelés, egér nélküli kezelés lehetősége, akasztófás könyvelési tétel megmutatás, az adatok könnyű és teljeskörű módosíthatósága, jól átlátható könyvelő szoftver felépítés, eltérő időszaki ÁFA kezelése (folyamatos teljesítésű számlák), hasznos plusz szolgáltatások - pl. könyvelési bizonylatok másolásos könyvelése (akár komplett béfeladások másolása), 65M tételes ÁFA bevallás feladás, igazi hálózatos könyvelő program működés, ingyenes telefonos tanácsadás, segítés, akár hét végén is, továbbfejlesztések (pl. tömeges adatátvételek egyedi kifejlesztése) vállalása.

Igény szerint speciális további egyedi fejlesztésekkel is kiegészíthető a könyvelő szoftver, hogy Ön olyan cégek könyvelését is el tudja vállalni, amelynek könyvelésére, az egyedi kimutatások készítésére más könyvelő program nem alkalmas! Így pl. a könyvelő szoftver alkalmas az eltérő időszaki könyvelésre, idegen nyelvű főkönyvi kivonat és idegen nyelvű analitika készítésére, több cég (2 --- bármennyi cég) közötti speciális kompenzációra, szállítói utalások összekészítésére, a 65M tételes ÁFA bevallás 2020 kezelésére, stb.

Vállaljuk: bármilyen ügyviteli terület egyedi számítógépes korszerűsítését is, olyant is, melyet eddig mások nem tudtak eredményesen megoldani. (pl. K'ORBITAL Kft. Kaposvár - állat- és növénykészlet, takarmányozás kezelése automatikus könyvelési feladásokkal / mezőgazdasági könyvelés/, EU-s adatszolgáltatások összeállítása mintegy 450 mezőgazdasági üzemnél.)

65M tételes ÁFA bevallás képernyő

A 65M képernyős lekérdezés partnerenként összesítve és tételesen is mutatja a jelentendő számlákat. A könyvelő programból az ÁNYK-s feladás is innét indítható (65-ös áfa bevallás M lap).

Könyvelő program NAV számla importtal (opcionális funkció)

A NAV Online Számla rendszeréből beolvasott vevői és/vagy szállítói számlák (NAV számla átvétel) többnyire egy gombnyomással könyvelhetők. Szükség esetén lehet módosítani a teljesítési dátumokat (számviteli és ÁFA szerinti), a fizetési határidőt, a felajánlott nettó érték főkönyvi számát és a megjegyzést. A bruttó és ÁFA főkönyvi számot a szoftver automatikusan adja. A nettó érték több főkönyvi szám közötti megosztására is van lehetőség, sőt, ha 2. dimenzió szerint is könyvelik a nettó értéket (pl. egyégenként, járművenként, munkaszámonként, stb.), akkor a nettó értéket meg is lehet bontani, ahogyan a példa is mutatja. A könyvelés történhet átutalás számlaként vagy a kiválasztott pénztárra is a házipénztár kezelésével.  (2021-es NAV Online 3.0-ás verzióhoz kapcsolódással). A NAV számla import alapján történő könyvelés jelentősen gyorsítja a könyvelési munkát.

Mérleg

Mérleg - összezárások nélkül is jól kezeli az Eszköz - Forrás oldalt! Azonnali főkönyvi számos és bizonylat-szintű adatelérés lehetséges a mérleg lekérdezésből! A könyvelő szoftverből a mérleg-leltár lekérdezés is nyomtatható.

Eredménykimutatás

Az eredménykimutatás fő sorai itt lekérdezhetők főkönyvi számonként összesítve és tételesen is. A nyomtatás az előírás szerinti eredménykimutatási séma szerint működik.

ÁFA kimutatás bevallási kódonként

A könyvelő programban a számla könyvelések automatikusan "vonzzák" a 65-ös bevallás kódjait. Az ÁFA bevallás lekérdezhető a 65-ös bevallás kódjai szerint is. Innét készíthető el a 65A bevallásba importálható file.

Szállítói folyószámla

A könyvelő szoftver a folyószámla nyilvántartást eredeti devizanemben vezeti. Alaphelyzetben a tartozásokat mutatja a program, de a teljesült számlák is lekérdezhetők a kifizetési bizonylatokkal együtt. A könyvelő programban igény szerint beállítható, hogy a kp-s számlák is folyószámlára is kerüljenek (T = K). 

Naplós lekérdezés + adatmódosítás

A könyvelő program naplós lekérdezésénél ellenőrizhető a legjobban egy-egy könyvelt bizonylat. Itt a tételek minden adata egyszerűen módosítható. A bizonylatok itt akár "klónozással" itt rögzíthetők - pl. kis cégnél a havi bérkönyvelés ismétlése más-más dátummal és biz. számmal.

Fordított ÁFA könyvelés

Fordított ÁFA-s számla könyvelése során a könyvelő szoftver az előre beállított 466X és 467X-re könyveli az ÁFA-t, a 65A-hoz szükséges bevallási kódokat automatikusan adja. A számlához mennyiségi, VTSZ-es adatok is megadhatók, amelyet a könyvelő programból készíthető 65A feladás tartalmaz.

Főkönyvi kivonat részlet alábontás használattal

Ha egy-egy főkönyvi számot alábontásosan könyvelünk (pl. saját gépkocsi ktg. dolgozónként, árbevétel termékcsoportonként,...), akkor - egyebek mellett - a főkönyvi kivonatból összesített és tételes képernyős karton lekérdezés indítható ezekről a tételekről.