Házipénztár   -   a SoftBalance könyvelőprogram külön is kezelhető SQL alapú modulja

A házipénztár szoftver belöldi számlázó szoftverrel összekapcsolva, a KP-s tételek azonnali házipénztári tárolásával és azonnali bevételi pénztárbizonylat nyomtatásával is telepíthető - akár hálózatban is.

 
 
NÁLUNK NINCS KÖTELEZŐ ÉVES SZOFTVERKÖVETÉSI DÍJ MÉG A SZÁMLÁZÓ SZOFTVERRE SEM! 

A házipénztár program főbb jellemzői:

- Több céges házipénztári szoftver (egy vagy több cég házipénztárainak kezelésére),

- Egy vagy több pénztár kezelése egy cégen belül (házipénztár telephelyen),

- Partnerenkénti készpénzfizetési összérték lekérdezhetőség - a partnerek kp-s forgalma elérte-e az előírt maximális határértéket,

- Havi átlag pénzkészlet , ÁTLAGOS NAPI PÉNZKÉSZLET lekérdezés (házipénztár egyenleg) - többpénztáras könyvelés esetén is a házipénztár törvényv szerint.

- Alappénznemes és valutapénztár kezelése (akár egy cégen belül is),

- Valutapénztár esetén választható:

   - FIFO-s módszer (a kiadások devizaszorzója a bevételek szorzója szerinti),

   - nem FIFO-s módszer (beadott devizaszorzók szerinti pénztárvezetés).

- Jogcímenkénti pénzmozgás-nyilvántartás és lekérdezhetőség,

- Szállítók, vevők szerinti készpénzes nyilvántartás és lekérdezhetőség,

- Időszaki pénztárjelentés nyomtatása (bármilyen dátumtartományban)

- Negatív pénzkészlet figyelése. A szoftver jelzi a negatív pénzkészletet, de mínusz pénzkészlet esetén is lehet további (kiadási és bevételi) tételeket felvenni, újabb pénztárbizonylatokat létrehozni és nyomtatni. A negatív pénzkészlet csak egy figyelem felhívás, semmi egyéb! 

- Maximális pénzkészlet figyelése.

- 1, 2 Ft kerekítése - akár számlánként is választhatóan.

- Házipénztári bizonylatok nyomtatása (egy bizonylathoz több, max. 8 alapbizonylat rendszerben), egy lapra 3 bizonylat nyomtatható, a bevételi dupla példány 1 példányra is módosítható.

- Tömbös (25-ös) pénztárbizonylatok feldolgozása (max. 99 alapbizonylat / pz.bizonylat),

- Kapcsolódás a SoftBalance könyvelési rendszerünkhöz (egy közös integrált rendszerben), a tételek azonnali továbbkönyvelésével, 

- Kapcsolódás a SoftBalance könyvelési szoftverhez - időszakos adatátvétellel és a tételek gyűjtött, utólagos könyvelésével. (Ekkor a két rendszer helyileg is távol lehet egymástól),

- A házipénztári program lekérdezései nyomtatás helyett (EXCEL, PDF) file-ba menthetők, e-mailhez csatolva azonnal továbbíthatók,

- Logikus, áttekinthető képernyőkezelés,

- Könnyű, egér nélküli adatkezelés.

Amennyiben kapcsolatba kíván lépni velünk, jelenleg az everest091@gmail.com -on várjuk levelét, vagy a +36-30-9340-665-ös telefonszámon a hívását (a feliratkozó rendszer átmenetileg nem működik).

Cégére specifikált árajánlat kéréséhez KLIKKELJEN IDE!

 

Házipénztár program - a SoftBalance könyvelőprogram modulja

A pénztári szoftver biztosítja több cég, cégenként  akár több házipénztár használata melletti  készpénzes tételeinek adatfeldolgozását - több céges házipénztár program.

A házipénztár program a Kiadási és Bevételi bizonylat-tömböket dolgozza fel, vagy ezeket nyomtathatja is a program. A feldolgozás az időszaki pénztárjelentés formátumában havi szerkezetben működik, de a pénztárjelentés az aktuális éven belül bármely időintervallumban (akár naponta) is elkészíthető.

A házipénztári szoftver főképernyője mutatja a hónap induló pénzkészletét, az összesített havi bevételeket és kiadásokat, valamint a záró pénzkészletet. A pénztári bizonylatok listájában a bizonylatok 1-1 soron (összesített adatokkal), dátum sorrendben, a pénztárbizonylat számával, irányával, az össz. értékkel, valamint a befizető, vagy pénzt felvevő személy (v. cég) nevének feltüntetésével szerepelnek. A lista alatt a mindenkori napi záró pénzkészlet és a havi bizonylatok darabszámai láthatók. A képernyő alsó harmadában az aktuális pénztárbizonylat tételes felsorolását találjuk (eredeti bizonylatszám, mozgásirány, érték, telj.dátum, megjegyzés és a partner - ha a tétel partnerhez kötött - nevének feltüntetésével).

Egy pénztári bizonylathoz nyomtatásos telepítéssel - az egységes bizonylatméret miatt - maximum 8 alapbizonylatot, egyébként akár 99 alapbizonylatot is rögzíthetünk.

A pénztárjelentési program adatbevitele nagyon egyszerű és gyors, egérkezelés nélkül megoldható. A mozgásirány, majd a mozgás dátumának beállítása után a pénztári tömbök közül ki kell választani a következőt. A pénztári tömböket a sorszámtartományuk megadásával előre fel kell venni. Nyomtatós változatban ezek a tartományok akár az egész évet is ellátó nagy intervallumok is lehetnek, egyébként a 25 db-os tömböket kell használni. Egy időben akár több tömb is nyitva lehet. A tömb következő számának kihagyásával lehet egy rontott bizonylatot stornózni.

A házipénztári rendszerben az alapbizonylatok felvételekor először a jogcímet (pl. Felvét bankból, Szállítói számla, stb.) választjuk ki, mely később a jogcímek szerinti lekérdezést fogja biztosítani. Ha a választott jogcímhez tartozik szállító, vagy vevő választás, akkor annak névkezdet beadásával a megjelenő néhány tétel közül ki kell választani a megfelelőt. Ha nem szerepel a keresett cég a pár tételes listában, akkor lehetőség van a teljes partnertörzsben különféle szűrésekkel tovább keresni, vagy a bizonylat rögzítése közben új partnert felvenni. A pénztári jogcímek pl. úgy is kialakíthatók, hogy lehetséges a partnerenkénti  nyilvántartás is, de ez nem kötelező.

A bizonylatról annak számát, a teljesítési dátumot, a megjegyzést és a tétel értékét kell még megadni. Ha több alapbizonylat tartozik a pénztári bizonylathoz, azok felvétele a fentiek szerint történik. Több tételes pénztári bizonylatnál lehetőség van a főiránytól ellentétes irányú jogcím felvételére is (pl. áruszámlák és göngyöleg levonások egy kiadási pz. bizonylaton), de az alapbizonylatok összértékének iránya nem módosulhat (pl. szállítói kifizetéskor több terhelő és több jóváíró számla összevont kezelése). A rögzítés végén meg kell adni a pénzt befizető, vagy pénzt felvevő személy (vagy cég) nevét. Partneres esetben a választott cég neve kerül felajánlásra. A rögzítés végén a pénztári bizonylat kap egy sorszámot, mely később a könyvelési napló száma is lesz. Ez a sorszám lehet évenként egy sorszámtartományból, de lehet havi sorszámozású is.

A pénztári zárókészlet negatív is lehet, melyre a házipénztári program figyelmeztet, de nap végén, hónap végén ezt nem célszerű úgy hagyni. A cég pénztári szabályzata szerinti maximális pénzkészlet túllépésére is figyelmeztet a program.

A pénztári bizonylatok nyomtatása a rendszer által adott sorszámok -tól, -ig megadásával történhet. Választható, hogy nyugta is nyomtatásra kerüljön, vagy csak egy példány készüljön a Bevételi Pz.bizonylatból. A bizonylatokból egy A4-es lapra 3 fér el, méretei azonosak, ezért nagy darabszámú nyomtatás esetén akár vágógépbe is tehetők. Amennyiben a könyvelés után utólag kerülnek kinyomtatásra a pénztári bizonylatok, akkor a program a pénztári ellenszámlaszámokat (kontírozás) is kinyomtatja a bizonylatokra.

Az időszaki pénztárjelentés mellett nyomtatható még halmozott és tételes jogcímes forgalom, valamint a stornó tételek listája is. Ha a tételes jogcímes forgalomnál partneres jogcím került választásra (pl. Vevői számla), akkor a program partnerenként, dátum sorrendben, a partnerre összesítve listázza az adatokat.

Az alkalmazás több cég, több éves házipénztári adatait is tárolhatja, melyek bármikor megtekinthetők.

A házipénztár program hálózatban is működtethető. Alkalmas bármely ügyviteli környezetre, pl. egy nagyobb, több munkahelyes pénztár kiszolgálására, vagy olyan helyre, ahol több telephely pénztári adatait dolgozzák fel. A pénztári rendszer úgy került kialakításra, hogy távoli telephely pénztári adatait is képes legyen átvenni és kezelni.  Amennyiben a SoftBalance  könyvelő programunkkal  könyvelnek,  azzal közös partnertörzset használ és ott a pénztári tételeket -minimális adatkiegészítéssel - csak tovább kell könyvelni.

A házipénztári programhoz alkalmazott SQL Server-es adattárolás nagy adatbiztonságot és gyors adatelérést nyújt. A tranzakciós adatfelvételnek köszönhető, hogy itt nem lehet pénztárfej nélküli tétel (és viszont) és nem lehet pl. partnernév nélküli szállítói számla (amennyiben a számlák rögzítésekor a partnerek adatait is megadjuk) .

                                                       

                                     Házipénztár szoftver áraink: (nettó Ft.)    
 Házipénztár HUF-os:           1  cégre                                        több cégre

                                              1 gépre          Hálózatos                  1 gépre          Hálózatos       

                                              49.000        + 18.000 /gép                 79.000      + 18.000/gép

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Valutapénztár:                        1  cégre                                        több cégre 

                                               1 gépre          Hálózatos                 1 gépre          Hálózatos       

                                              54.000         + 20.000 /gép                89.000      + 20.000/gép

Fenti nettó árak (+ÁFA) éves 1.000 tétel/cég tételszámra vonatkoznak.

  • 3.000 tételig + 20%, 
  • 5.000 tételig + 40%, 
  • 10.000 tételig + 60%, 
  • korlátlan tételszám: + 80%.  (a szoftver alkalmas akár cégenként évi 100.000 feletti tételszám kezelésére is)

 

 A SoftBalance-Light verzió ismertetéséhez click ide!

Többdimenziós könyvelés - költséghely, költségviselő, munkaszám rendszerű könyvelő program ismertetése - click ide!

pénztári zárókészlet,  hazipenztar atlagos zarokeszlete, pénztár telephelyen, házipénztár szoftver, HÁZIPÉNZTÁR, maximális pénzkészlet, házipénztár zárókészlet, maximum pénzkészlet, több céges házipénztár program, házipénztár pénzkészlete, SQL alapú házipénztár, időszaki PÉNZTÁRJELENTÉS, átlagos pénzkészlet, pénztár program, ÁTLAGOS NAPI PÉNZKÉSZLET, telephelyi házipénztár, házipénztár szoftver, pénzkészlet maximuma, pénzforgalmi ÁFA kezelése, költséghely - költségviselő, munkaszámos könyvelés, könyvelő szoftver, napi házipénztár, házipénztár program, házipénztár vezetése, tételes áfa bevallás, 65M tételes ÁFA bevallás
   

      Softeverest Bt.

 2000 Szentendre, Fehérvíz u. 24.

1082 Budapest, Futó u. 8.

 Földvári Ferenc

tel.:  06-30-9340-665   

mail: everest091@gmail.com

 
   Időszaki pénztárjelentés

 Kiadási pénztárbizonylat

 Jogcímes lekérdezés

 Kerekítés (1 - 2 Ft) a házipénztárban